Vous-êtes ici: AccueilInfosInfos du MondeDe Volkskrant (Netherlands)
PreviousHeadlines NetherlandsNext


Zwaarste crisis, diepe meningsverschillen – Europa staat voor een krachtproef
‘Een nieuw generatiepact.’ ‘Ons beslissende moment.’ Aan grote woorden geen gebrek bij voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie als ze woensdagmiddag de omvangrijkste EU-begroting (inclusief herstelfonds) ooit presenteert. Bij elkaar gaat het om ruim 1,85 biljoen euro voor de komende 7 jaar. Maar overtuigt het de Europese regeringsleiders (unanimiteit is vereist) om zich erachter te scharen?
(Wed, 27 May 2020 17:49:00 GMT)

‘Ongelooflijk complexe’ toeslagenaffaire brengt Kamer aan het duizelen
Staatssecretaris Van Huffelen kreeg de Tweede Kamer woensdag moeilijk uitgelegd waarom slachtoffers in de toeslagenaffaire nog lang op genoegdoening moeten wachten. ‘Het is inderdaad ongelooflijk complex.’
(Wed, 27 May 2020 19:23:37 GMT)

Voor het eerst laat Twitter president Trump niet wegkomen met tweets
Jarenlang had president vrij spel op zijn favoriete sociale medium Twitter. Tot nu. Twitter besloot linkjes onder Trumps tweets over verkiezingen te plaatsen. Het plaatst het netwerk in een lastig parket.
(Wed, 27 May 2020 12:49:00 GMT)

Nu de mensenwereld stilstaat, leeft de natuur wereldwijd op
Met het tot stilstand komen van de mensenwereld, is de natuur wereldwijd opgeveerd. Onze correspondenten in Libanon, Engeland en Spanje trokken er met gidsen op uit. ‘Een groenling, herken je zijn zang?’
(Wed, 27 May 2020 09:54:00 GMT)

Evaluatie passend onderwijs eindigt met dubbele conclusie: ‘Veel gaat goed, veel kan beter’
Passend onderwijs heeft een slechte naam. Is het echt zo'n drama? Er moet duidelijk worden voor wie passend onderwijs bedoeld is, concluderen de onderzoekers in een vandaag verschenen rapport.
(Wed, 27 May 2020 14:53:00 GMT)

Britten willen opnieuw uitstel klimaattop, dit keer naar november 2021
Gastheer Groot-Brittannië wil de klimaattop van de Verenigde Naties die in november in Glasgow zou worden gehouden opnieuw uitstellen vanwege de coronacrisis. De top was al verschoven naar begin volgend jaar. De Britse regering stelt de VN nu voor uit te wijken naar november 2021.
(Wed, 27 May 2020 14:15:25 GMT)

Merkel vreest voor de toekomst van Europa
De ommezwaai van Duitsland verraste Nederland en de andere leden van de 'zuinige vier', maar ze hadden het kunnen zien aankomen. Waar Rutte denkt dat Europa straks gewoon weer verder kan waar het in februari 2020 ophield, denkt Merkel dat de crisis veel dieper gaat, en dat de toekomst van Europa op het spel staat.
(Tue, 26 May 2020 21:13:00 GMT)

Bedrijfsartsen voelen zich buitenspel gezet bij coronatesten
Het klinkt als de kortste en meest logische route. Dat iedereen met bijvoorbeeld hoestklachten per 1 juni rechtstreeks, zonder tussenkomst van de bedrijfsarts, bij de GGD terecht kan voor een coronatest. Maar daar denken de bedrijfsartsen zelf anders over. Dat zij buitenspel worden gezet bij de virustesten en bij de nazorg levert extra risico’s op, voor werknemers en werkgevers, zeggen zij zelf.
(Wed, 27 May 2020 03:00:00 GMT)

Republikeinen klagen Nancy Pelosi aan wegens stemmen met volmacht
Republikeinen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden klagen de Democratische voorzitter van het Huis aan vanwege invoering van stemmen bij volmacht tijdens de coronapandemie.
(Wed, 27 May 2020 02:33:00 GMT)

Van wc-papier tot barbecues: tien weken lockdown aan de hand van ons koopgedrag
Frankrijk hamstert kipworst, Italië mandarijnen in blik, Amerika wapens en Nederland wc-papier. Wat vertellen tien weken koopgedrag over ons gemoed?
(Tue, 26 May 2020 19:41:00 GMT)

Belastingdienst vreest heksenjacht na uit de hand gelopen fraudebestrijding
De aangifte tegen de Belastingdienst wegens mogelijke (ambts)misdrijven hakt er in bij de medewerkers. Zij vrezen een heksenjacht nu vier leidinggevenden het veld hebben moeten ruimen.
(Tue, 26 May 2020 20:30:00 GMT)

Verdachte van dodelijke brand in Japanse animatiestudio na tien maanden opgepakt
De verdachte van de brandstichting bij een Japanse animatiestudio in Kyoto, vorig jaar juli, is door de Japanse politie gearresteerd. De man had eerst tien maanden nodig om te herstellen van zijn verwondingen.
(Wed, 27 May 2020 03:55:00 GMT)

Vier Amerikaanse agenten ontslagen na omstreden dood zwarte arrestant
Vier agenten in de Amerikaanse stad Minneapolis, in de noordelijke staat Minnesota, zijn dinsdag ontslagen nadat een zwarte man die ze maandag hardhandig arresteerden later in het ziekenhuis overleed. Dat heeft burgemeester Jacob Frey bekendgemaakt.
(Tue, 26 May 2020 23:44:00 GMT)

De Venetianen hebben hun stad even helemaal voor zichzelf

Hoe de vleessnijders wonen: ratten in de muur, kapotte koelkast en met 30 man een keuken delen
Sommige woningen zijn super, andere misschien iets minder, zegt de man die in Venray arbeidskrachten uit het buitenland huisvest. 50 kilometer verderop, in het Polenhotel in Best, zitten de ratten in de muur en is de koelkast kapot.
(Tue, 26 May 2020 21:01:00 GMT)

Op reis langs de (dichte) EU-grenzen: ‘Het doet me denken aan mijn werk in het Midden-Oosten’
Met mondkapjes, handgel en een tent in de achterbak trekt Volkskrantverslaggever Remco Andersen langs de (gesloten) binnengrenzen van Europa. Hoe gaat dat er nu aan toe, met al die autofuiken en grenswachten?
(Wed, 27 May 2020 07:30:00 GMT)

Het is (en blijft) extreem droog: ‘Nog een derde droge zomer, en we rooien het niet meer’
Al voor het derde jaar op rij is het extreem droog. En uit onderzoek van het KNMI blijkt dat dit niet de laatste keer zal zijn. ‘Zie hoe voorzichtig ze in Italië en Griekenland omgaan met water, daar moeten we van leren.’
(Tue, 26 May 2020 18:27:00 GMT)

Waarom is Cummings zo essentieel voor Johnson? Een lockdowndrama in vijf vragen
Downing Street is weer eens het toneel van een politieke crisis, met Dominic Cummings als doelwit van een woedende natie. Maar de goeroe van Boris Johnson weet niet van wijken en kan op steun rekenen van de premier. Een lockdowndrama in vijf vragen.
(Tue, 26 May 2020 19:03:24 GMT)

‘Antwerpse drugshandel uitgegroeid tot industrie van patsers die overal schijt aan hebben’
De haven van Antwerpen is zo lek als een mandje. Elk jaar komt er meer cocaïne naar binnen. Daar zitten Nederlandse drugssyndicaten achter, zegt antropoloog Teun Voeten, die onderzoek deed naar deze schimmige wereld.
(Tue, 26 May 2020 19:44:33 GMT)

‘Als een halve straat verzakt, komt dat toch niet door een aanbouw?’
340 woningen hebben schade, 70 zijn rijp voor de sloop. Maar een onafhankelijk rapport over verzakte huizen langs het kanaal Almelo de Haandrik geeft bewoners niet het gewenste antwoord. ‘Als een halve straat verzakt, komt dat toch niet door een aanbouw?’
(Tue, 26 May 2020 17:35:00 GMT)

De Persgroep Publishing Nederland NV